1 Kasım 2009 Pazar

Yaz İzmir'de bitti...



Beş gündür İzmir'deydim.Ankara'yı bıraktığımda yazdan kalma günler devam ediyordu.İzmir'de hala yazdı.Metin Altıok postunu koyduğumun ertesi günü,Dünya Barış Anıtı'nda, Sivas'ta katledilenlerin anıtını görmek iç burkucuydu.

Bu arada bir senedir Ankara ve İstanbul'da arayıp bulamadığım, artık basılmadığını söyledikleri, Selim İleri'nin "Anılar, Issız ve Yağmurlu " kitabını İzmir'de bulmam çocuklar gibi sevindirdi beni.
Can dostumla beş güzel gün geçirdikten sonra Ankara'dayım.Kış gelmiş.İbrahim Sadri'nin dizelerinden bir bağlama yapalım...

Kimbilir
Belki de artık üşümeliyim
Hey sonbahar
Ben şimdi seni sevmeliyim
Yaz bitti

Ay düştü
Mavi neonları söndü
Sahil çay bahçelerinin
Ortalıkta birkaç sarı yaprak
Yarım bir çay
Ve sadece hatıralar, var
Yaz bitti

Sakın kışı sevmediğimi sanmayın! Kış kadınıyım ben :)


7 yorum:

Bir Yerlerden dedi ki...

Bu kış kadını olayı, iredelenesi. Hep hayran olmuşumdur onlara. İçten içe onlardan biri olma çabamla yaza olan düşkünlüğüm içimde birbiriyle savaşır durur.

Kazanan kim olur bilmem

Adsız dedi ki...

can dostum sen gittin yaz dan kalan günler de gitti beş gün pırıl pırıl güneşli günler gecirdik şimdi sonbaharın hüznünü yaşıyoruz gerci ben tüm mevsimleri severim ah bir de cokkk üşümesem...

Adsız dedi ki...

hay allah adsız cıkmışım yorumda

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Bir Yerlerden, fazlada irdelenesi bir durum yok aslında :)pek üşüyen biri olmayınca yağmur, kar,- derecelerdeki hava çok iyi hissettiriyor kendimi bana...kapalı ve soğuk havalar başkalarında iç sıkıntısı yaparken benim içim içime sığmaz,devamlı birşeyler yapmak isterim :)bu kadarcık yani :)

sevgiyle...

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Adsız, öğreneceksin öğreneceksin arkadaşım :)

sevgiyle...

єรקєгคภzค dedi ki...

bir de ben sevebilsem şu kışı..
:)

İ.x.İ.r dedi ki...

Güzel günler geçirmişsin :):)Bak işte bu güzel kraliçe'm..

sevgiyle..