25 Ekim 2009 Pazar

Okuduklarımdan (5)



Azil (Hakan Günday)

*Benimle savaşma.Çünkü kazanırsan kaybedersin. (S.14)

*Sevgi tırmananları birbirine bağlayan bir halattı.Biri düşerse, diğerlerinin hayatta kalması için halatın kesilmesi gerekiyordu.Ancak sevgi kesikemeyecek kadar kalın bir halattı ve sonunda herkes düşerdi.Aptallar sevdikleriyle düşer, kötüler sevdiklerini aşağıya çeker. (S.19)

*Düşünceler mükemmel ancak davranışlar kusurludur.Bir aptal gibi davranmam, aptalca düşündüğümün kanıtı değildir. (S.38)

*Bilmediklerimiz, bilemeyeceğimiz kadar çok...Tanrı'nın hala tanrıtanımaz bir anarşist olduğunu düşünüyorum.Ve insanın da çamurdan üretilmiş bir maymun olduğunu.İkisi bir araya gelince mutlu bir son beklemek zor. (S.85)

*Önemli olan, Tanrı'nın bir enstrüman yaratmış olmasıdır.İnsan denen bir enstrüman.Ancak yarattığı müzik enstrümanını çalamayan bir usta gibi, Tanrı'da insandan doğru sesi çıkaramamıştır.Bu yüzden, Tanrı hariç bütün güçler insanı çalmış ve özellikle de şeytan en güzel melodilerini onunla bestelemiştir. (S:98)




10 yorum:

İ.x.İ.r dedi ki...

Benimle savaşma,çünkü kazanırsan kaybedersin!

Çok güzelmiş..

Zeugma dedi ki...

Güzel kitapmış..
Alıntılardan öyle anlaşılıyor.
En kısa zamanda okumak gerek..
Teşekkür ve sevgilerimle..

Dalgaları Aşmak dedi ki...

evet sevgili İ.x.İ.r ...

pek best seller kitaplara itibar etmem ben sevgili zeugma.arka kapağı okuyup rastgele almıştım bu kitabı.ama sonra araştırınca piç ve kinyas ile kayra kitaplarının çok iyi olduğunu duydum hakan günday'ın.

khaos dedi ki...

ne kadar güzel alıntılar..
çok hoş, çok beğendim..

yüreğine sağlık.

Dalgaları Aşmak dedi ki...

teşekkür ederim khaos..

Unknown dedi ki...

İlginçbir kitaba benziyor. Bunlar olayların arasında sarf edilmiş cümleler mi yoksa doğrudan açıklamalar mı yapılıyor.

Dalgaları Aşmak dedi ki...

kurgu içinde sarfediliyor mustafa tr

Unknown dedi ki...

Okurum ben de şu önümde bekleyenler bitince sağol tanıtımın için.

Sarı dedi ki...

Kinyas ve Kayrayı çok fazlasıyla tavsiye ederim. Ben Azil'i de okumaya çalıştım ama başarılı olamadım :) belki de sınav zamanıma denk geldiği için zevk alamadım bilemiyorum ama Kinyas ve Kayra başka :))

Bir Yerlerden dedi ki...

Azil çok çok iyiydi. Azil'in peşine Ziyan da güzel gidiyor. Kinyas ve Kayra ilk okuduğum kitabıydı. Bambaşkaydı. Piç'ten sonra bir süre toparlanadım. Malafa ve Zargana da gerçekten çok başarılıydı.

Sıradaki kitabını beklemedeyim Günday'ın