1 Şubat 2010 Pazartesi

ILGAZ



Baktım kar bana gelmiyor, ben ona gittim!
Pazar sabahı kargalar kahvaltı etmeden düştük yollara...Ilgaz'a tırmanırken, etrafta yer yer cılız karları görünce biraz moralim bozuldu.Bir ara tur rehberine," kar görebilecekmiyiz ? Emin misin?" diye sordum." Emin değilim, köstebekim" dedi.Pardon karıştırdım, o çok sevdiğim bir reklam repliği :)."Hem de nasıl" diye cevap verdi.
Eğlenceli bir yolculuktan sonra (yanımdaki arkadaşımın "üşüyorum" mızırdanmalarına rağmen :) )karlar arasındaydık.Sis nedeniyle kayak pisti kapanmıştı.Çocuklar gibi şen vaziyette kızaklarla kaydık yemek saatine kadar. Ağaç Ev'de şömine ve soba başında yemeğimizi yedikten sonra, sıra, zirveye çıkmaya geldi. Bir de baktık ki, tipi başlamış, sis daha artmış.Dağdaki ulaşım aracımıza doluştuk ( römorku kapatılmış, sıralar konmuş bir traktör :) ) çıktık zirveye.

Yükseklerdesiniz, her tarafta harika bir görüntü...Kızım ve arkadaşının mızırdanmalarını " doğanın keyfini çıkarın " şeklinde savuşturup ben keyfini çıkardım. Sanki bütün safralarını atmış, yükselmiş bir balon gibiydim.
Zirveden inme zamanı geldiğinde, traktörümüzü beklerken, " yol kapandı, gelemiyor " haberi, ben hariç diğerlerinin moralini biraz bozsa da, " biraz sonra kurtlar inmeye başlayacak, gece haberlerine çıkarız artık " muhabbetleri ve kahkahalarla, kah yürüyerek, kah koşarak, kah kayarak eğlenceli bir şekilde döndük otele.Sıcak şaraplarımızı içip, ısınıp Ankara'ya dönüş yoluna çıktığımızda, hala, aklım Ilgaz'daydı. Ve bugün kendimi hiç yorgun hissetmediğim gibi, tam tersi enerji doluyum. Sesim güzel değil ama yine de söyleyeceğim :))

Ilgaaaaaaazzz anadolunuuuunn sen yüce bir dağısıııııınnnn ...

(Fotoğraf benim objektifimden)

30 yorum:

Adsız dedi ki...

üşüyorum diye mızıldayan bendim evetttt...harika bir gündü senle günü paylaşmak ayrıca çok güzeldi canım ablacığım....

Deliler Teknesi dedi ki...

Çok imrendim... Yıllar oldu görmeyeli Ilgaz'ı...

Neslihan Öcal Karahan dedi ki...

10 sene önce gitmiştim Ilgaz'a... Gördüğüm en güzel dağdı.. Ankara'da olsam kesin gene giderdim enkısa zamanda ama malesef Bursa'dan uzak biraz.. :(

bilge dedi ki...

kar ve sıcak şarap tam bana göre...

Pilli Petro dedi ki...

süper çok güzel yapmışın uludağı satışını da farketmedim değil :)

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Sevgili Adsız daha çok gezeceğiz :)

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Deliler teknesi, imrendirmek gibi bir amacım yoktu :))

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Sevgili Neslihan Uludağ hemen yanında :)

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Bilge'ciğim hemen gel, bir de seninle gidelim :))

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Svgili Bekriya hiç satış olur muuu :)
Hala unutmadım, Uludağ'da telesiyejde bereden çıkmış saçlardaki buz sarkıtlarını :))

Neslihan Öcal Karahan dedi ki...

Uludağı sevmiyorum Ilgaz daha güzel :)

Adsız dedi ki...

benim memleketimi blog arkadaşlarımdan dinlemek ayrı bir keyif çok teşekkürler.. Ben yazın gittim o dağlara mantar topladım
her mantar bulduğumuzda çığlık, çığlığa sanki lotodan büyük ikramiye çıkmış gibi anlatılmaz bir keyif..Ve yazınızı okumakta öyle teşekkürler selamlar..

Hamiyet dedi ki...

Yıllar önce gitmiştim Ilgaz'a gerçekten imrenilecek derecede güzel ve yanlış hatırlamıyorsam tepede bir yerde bir çeşme vardı hala suyunun tadını unutamam. Havası da, suyu da güzeldir Ilgaz'ın...

Özgür dedi ki...

Allah neşenizi daim etsin.
Yalnız kargaların kahvaltıdaki mönüsünü merak ettim ben. Kargalar ne yiyorlardı acaba. :PP

Zeugma dedi ki...

Kar öyle böyle değil, çok fazlaymış orada. Fotoya bakarken dondummm :))

İnsan gezerken bile aklı hep blogunda oluyor ve paylaşmak istiyor değil mi?
Benim de İstanbul gezim öyle olmuştu..
Tadını çıkar doya doya..
Ve enerjin hiç bitmesin.

Sevgiler......

gülsen VAROL dedi ki...

daha yazının başlığını okur okumaz başladım ben o şarkıya..avaz avaz hem de.. Oralarda olamayışımın hıncını şarkıdan çıkartmak ister gibi... A a baktım sen hem gidip hem de şarkı söyleye söyleye dönüyorsun zirvelerden!!
tekrar gittiğinde tepelerden bana bağır... ben duyarım sevgili dalgaları aşmak..

Unknown dedi ki...

sevgili bloğ yazarları siz dağ görmemişsınız.TANRININ ÖFKELİ BİR ZAMANINDA YARATTIĞI KAÇKARLARI GEZMENİZİ tavsiye ediyorum(son yazımdaki fotoğraf kaçkarlardan çağrankaya.gerçi yazın çekilmiş kar yok.)

Dalgaları Aşmak dedi ki...

@ Sevgili Neslihan, Ilgaz'ı bende kendime daha yakın hissettim daha çok sevdim Uludağ'dan. Aman Bekriya duymasın :)

@ Sevgili ege, selam olsun güzel memleketinize :)

Dalgaları Aşmak dedi ki...

@ Sevgili Hamiyet,su deyince sen aklıma geldi.Dönüş yolunda verdiğimiz molada,tuvalette bütün çeşmeler eçık şakır şakır akıyordu sular.Arkadaşım hemen müdahale etti "yazık dünyada su bitiyor" diye.Temizlikçi kadın " bizim suyumuz bol bişi olmaz" dedi :)

@ Sağol, herkesin neşesi bol ve daim olsun sevgili mr_lonely ama kargalar henüz kahvaltı yapmadıklarından menüyü bilemiyeceğim :))))

Dalgaları Aşmak dedi ki...

@ Sevgili Zeugma'cığım hemde nasıldı kar :) Tam benlik :) Orda olunca hareketten üşümüyorsun ki :))Haklısın, ben pek kendimden yazmasamda (izlediğim filmler, okuduğum kitaplar dışında) ,Bir an önce yazıp paylaşmalıyım moduna girdim :)

@ Anlaştık sevgili hasretsenfonileri :)Ama duymazsan küserim bak :)

Dalgaları Aşmak dedi ki...

Hüseyin Usta,niyetim kıyaslama değil :)ülkemin hiçbir yerini bir başka yeriyle kıyaslamam:)Her yerde ayrı bir güzellik var.Fotoğraflardan biliyorum kaçkarların azametini ve görmeyi çok arzu ederim gerçekten.Dağlara ayrı bir hayranlığım var.Bir Van seyahatimde,Süphan'ın heybetinide karşıdan izlemiştim.Blogunuzdaki fotoğraf muhteşem.

Fıkra Sevenlere dedi ki...

Güzel bir anlatım..Üşüyesim geldi!!
Tabi avazı çıktığı kadar da bağırmak! iyi gelirdi:)))

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Ilgaz türküsü yok bütünlük sağlar
gibime geldi........

Saygılarımla,

Çınar dedi ki...

Çok güzel bir gezi olmuş.

Ben de birkaç yıl önce baharda gitmiştim, bir de baharda orda olmalısın, güzelliğini tarif edemem. Bulutlar ellerimizle tutabileceğimiz kadar yakındı sanki.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Efendim, merhabalar: Bir müddet bloğumla ilgilenememiştim. Bu arada son yazım olan “Bir Yudum Sevgi” konulu şiirime yaptığınız ziyarete ve yazdıklarımızı daha bir anlamlı kılan, değer katan ve güzelleştiren o güzel, içten ve samimi yorumunuza çok teşekkür ederim.

stuven dedi ki...

her şeye rağmen müthiş güzel bir gün geçirmişsiniz. keşke fotoğraflar daha fazla olsaydı:))

stuven dedi ki...

her şeye rağmen müthiş güzel bir gün geçirmişsiniz. keşke fotoğraflar daha fazla olsaydı:))

kırlangıç dedi ki...

Aslen Kars'lıyım,
Çok üşüdüm, soğuktan ağladığımda oldu ama o üşümelerin en!-i iki küreğimin tam orta yerinin üşümesiydi...
Şimdi kim kar sözü etse sırtımın tam orta yeri üşür...
...
Yinede güzeldir tipi sesinde uyumak/ başka kaygılar yoksa eğer...

Puzzle. dedi ki...

şu kar mevzusu en çok ben özlemini çekerken işler yogunlugu sebebiyle ayaklarım baglandı bu şehre.imrendim senin adına sevindim en kısa zamanda gitmek var:)doya doya kar ve doganın o sessiz dinginliginde çayımı yudumlayıp ruhumu dinlendirmek.teşekkürler bir kar özlemimi bir kez daha senin güzel anlatımınla yaşar gibi hissettirdigin için:)sevgiyle kal.

f.ferdi durusulu(günesinoğlu) dedi ki...

bir an duraksadım ve kendim geldi aklıma angora yollarından ılgaza giderken yaptıklarımız ,tur içindeki kızlı erkekli herkesin ellerinde küçük not kağıtları üzerine yazılmış ılgazz anadolununnnnn sen yücee bir dağısını zamanla... (: tepeleri tırmanınca enfes görüntü aklıma geldi,sonra sıcak şarap kokusu tarçın baskın rolde kalınca şarap daha da bir güzeldi,tepeye doruk veya zirve kafe idi adı tam hatırlayamadım ama sahlepi harikaydı,doruktaki o rüzgarı unutmam mümkün değil (:
ne güzel yapmışsınız abla dostum çok sevindim (:

sağlıcakla